TRÃIESTE SÃNÃTOS ! Vivre en bonne santé!

A.F.Bucuresti ne "trateazã" cu câteva cãrti postale maxime realizate cu mãrcile din seria "Trãieste sãnãtos" emise de Romfilatelia la data de 03.05.2012.
Grafica stampilelor apartine, ca de multe alte dãti, colegului si prietenului nostru dr. Ioan Daniliuc.

Trebuie sã recunoastem ca avem o invitaţie, prin timbre si maxime, la o alimentaţie sănătoasă. 
"Ardeii au făcut parte din dieta omenirii încă din anul 7500 î.Hr. şi constituie una din cele mai răspândite culturi prezente în cele două Americi."
Mărul este un simbol al dragostei, extazului, fertilităţii şi belşugului. La căsătoria lui Zeus cu Hera, Gaia i-a dăruit miresei mere, ca un simbol al iubirii.

"În ţările creştine, piersica este socotită a fi un simbol al virtuţii şi al inimii."

Patlageaua rosie este originara din America de Sud (Peru, Bolivia), dar a fost aclimatizata cu succes pe toate continentele. Printre elementele chimice constitutive se numara: apa 90%, glucide, protide, licopen, acizi organici: malic, pectic, citric, fructoza, calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sulf, zinc, cupru, fier, bor, iod, vitaminele: A, B1, B2, B6,C, PP, E, K, acid folic, betacaroten.
Strugurii ocupă un loc considerabil în mitologia greacă şi latină. Dionysos (Bachus în mitologia latină), fiul lui Zeus, a cunoscut de mic euforia ascunsă în miezul acestui fruct. 
"Ardeii graşi verzi, cei care nu au ajuns la maturitate, din punctul de vedere al gustului, au dublul cantităţii de vitamina C pe greutate decât fructele."
Pentru detalii si eventuale comenzi, puteti contacta pe
domnul dr. Ioan Daniliuc la adresa: dandaniliuc@yahoo.com
Sursa comentariilor privind ilustratiile marcilor: http://www.romfilatelia.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu