DOAMNA MAXIMAFILIEI ROMÂNEȘTI S-A MUTAT LA STELE.

     S-a mutat la cele veșnice, aproape de mulți alți colegi maximafiliști, avocata Antoaneta Scărlătescu, considerată incontestabil, „Doamna maximafiliei românești”.
     Justificarea onorabilului titlu poate fi găsită în portretul filatelic realizat în anul 2014 și publicat pe blogul nostru:

Regretul despărțirii a fost sintetizat de fiica sa:
„Antoaneta Valeria SCĂRLĂTESCU, 16 nov. 1927-19 ian 2021. Între aceste date a fost fiică, soră, studentă, telegrafist în cadrul Poștei Române, actor amator apoi absolvent al Universității București, Facultatea de Drept, soție, mamă, notar, judecător la Câmpulung  Muscel și Pitești, avocat la Câmpina și București; a fost consilier juridic și a ajuns șeful Oficiului Juridic într-un minister. A fost avocat prin vocație. A călăuzit pașii multor avocați în devenire; în fișa postului de OM a bifat permanent respect  față de semeni și profesie și a fost în competiție cu sine însăși.
A fost bunică, partener de taină și tovarăș incomparabil în excursii pentru nepoate.
Ca hobby, a continuat și dezvoltat preocuparea tatălui  său pentru cultură și maximafilie,  pentru cunoașterea și recunoașterea complexității  acesteia; a pledat cu zestrea de documente moștenite de la Grigore Scărlătescu, pasionat colecționar, pe care le-a promovat prin articole, participări la expoziții naționale și internaționale precum și publicare de carte.
A avut onoarea de evolua înconjurată de o pleiadă de distinși maximafiliști cu recunoaștere internațională.
A fost lumină și iubire pe care a dăruit-o tuturor.
Odihnească-se în pace!”

Dedicație adresată președintelui fondator al SRMDVN.


Veșnică neuitare!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu