MOMENT DE REFERINTA IN MAXIMAFILIA ROMANEASCA.

     Brasov, 15 iunie 2019. Consiliul director al Societatii Române de Maximafilie “Dr. Valeriu Neaga” se intrunea la International Trade Center, intr-o sedinta de lucru, convocata cu mult timp inainte, cu o ordine de zi bogata si diversificata. Presedintele in exercitiu, Vasile Doros a prezentat un raport asupra activității societății si a exercitiului bugetar in 2018, apreciat și aprobat de cei prezenți.
   După cum a anunțat anterior, Vasile Doroș a confirmat demisia din functia de președinte și implicit, de membru al Consilului director, din motive strict medicale. In plus, a considerat că după o perioadă de 12 ani, timp in care a coordonat activitatea consiliului, o improspatare a structurii acestuia, inceputa la Botosani in septembrie 2018, trebuia continuata. In unanimitate, consiliul a hotarat ca, pana la o prima adunare generala a societatii, actualul prim-vicepresedinte, Nicolae Salade sa preia, in conformitate cu prevederile statutare si in raport cu meritele personale in domeniul filateliei si al maximafiliei romanesti, interimatul functiei de presedinte al Consiliului director. S-au predat instrumentele si documentele care sa asigure buna desfasurare a activității societății în continuare.
   Avand in vedere vacantarea unui loc in consiliu, a fost cooptat ca membru Ioan Dejugan, ca o optiune ce i se cuvenea de drept, fiind cel care a obtinut cele mai multe voturi intre candidatii care nu au intrat in consiliu la alegerile de la Botosani, din 2018. Drept urmare, in prezent Consiliul director al Societatii Române de Maximafilie “Dr. Valeriu Neaga” este format din: Nicolae Salade, presedinte interimar, Coriolan Chiricheș, vicepresedinte, Gabriel Oancă, secretar-trezorier, Mihai Ceucă, Ardeleanu Gheorghe, Cornaci Mihai si Ioan Dejugan, membri.
   In conformitate cu prevederile statutare unui numar de 5 membri: Andrei Potcoava, George Gligor, Ana Ghiorghiu, Constantin Daniliuc si Nicolae Iosub li s-a conferit titlul de Membri Onorifici ai societetii noastre de maximafilie iar 9 membri au fost radiati din evidentele societatii, pentru neplata cotizatiei aferente.
   Mutatiile intervenite in componenta Consiliului si a membrilor Societati Române de Maximafilie “Dr. Valeriu Neaga” dovedesc că aceasta a fost si rămâne o asociatie filatelica dinamica, activa, cu o binemeritata apreciere pe plan intern si european. Fondata in 2007 de catre un numar de 20 maximafilisti de certa notorietate, pe parcursul anilor s-au inscris in societate altii 24 ( din care 3 din Rep. Moldova, 3 din Italia si 1 din Germania). In aceeasi perioada 5 membri au decedat iar 9 au fost radiati din evidentrtele societati. In prezent societatea are 30 membri activi, 7 membri de onoare ( 4 din strainatate) si 9 membri onorifici. La tineret prezenta ramane volatila, dar au participat cu exponate la manifestari din tara si strainatate, in principal in Franta, 12 elevi.
   S-a luat act de  propunerile scrise facute de Vasile Doros pentru efectuarea unor modificari la Statutul societatii determinate de experienta celor 12 ani de functionare a asociatiei si realitatile fenomenului filatelic actual. Membri consiliului vor analiza aceste propuneri si vor decide forma in care vor fi supuse spre aprobare unei Adunari generale extraordinare, conform prevederilor statutare.
   Sedinta Consiliului director s-a desfasurat intr-o atmosfera destinsa, de consens, fiind considrata ca un prilej firesc de transfer si reînnoire. Presedintele interimar a apreciat modul deosebit in care Vasile Doros, ca presedinte fondator, a coordonat activitatea societatii de la infiintare pana in prezent. Pentru merite deosebite, Consiliul director a aprobat atribuirea titlului de Membru de Onoare al Societatii Române de Maximafilie “Dr. Valeriu Neaga”, colegului Vasile Doros.
   Prezent la sedinta, presedintele FFR, Leonard Pascanu a apreciat, la randul său, activitatea președintelui Vasile Doros la conducerea Comisiei de maximafilie a FFR, perioada in care Romania s-a remarcat ca singura tara din centrul si sud-estul Europei care a participat activ la marile manifestari maximafile din Europa.
   In final, Vasile Doros a asigurat pe cei prezenti, si prin ei pe maximafilistii romani, ca retragerea sa din functia de presedinte in exercitiu nu inseamna si retragerea din hobby-ul maximafiliei, de care este contaminat de 50 ani, si va pune la dispozitia Societatii “Dr. Neaga” si a FFR, expertiza sa si relatiile externe, atunci cand acestea vor fi solicitate si necesare. A urmat un moment de socializare specific oamenilor uniti prin acelasi hobby.
                                                dr. Gabriel Oancă, secretar-trezorier al SRMDVN
articol publicat în revista „Curierul filatelic” , Sibiu, nr.193/2019             

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu