BILANȚ MAXIMAFIL LA FINALUL ANULUI 20172017, AN ANIVERSAR
pentru  
SOCIETATEA ROMÂNĂ DE MAXIMAFILIE „DR.VALERIU NEAGA”

Pentru Societatea Română de Maximafilie Dr. Valeriu Neaga(SRMDVN), cu sediul în Bacău, anul 2017 a fost un an în care s-au aniversat evenimente importate pentru activitatea filatelică băcăuană și, implicit, pentru mișcarea filatelică din România. S-au împlinit 60 de ani de la vernisarea primei expoziții de maximafilie din Romania, la inițiativa eminentului maximafilist dr. Valeriu Neaga. În 1957, a luat ființă și “prima grupă de maximafilie” din România, a patra din lume după cele din Franța (1944), Belgia (1949) și SUA (1950). Timp de 15 ani (1950 -1965) cât dr. Valeriu Neaga a activat ca medic la Bacău, maximafilia a făcut paşi importanţi pe plan naţional.
Un alt eveniment aniversat a fost determinat de înființarea la Bacău, în decembrie 2007, a Societății Române de Maximafilie Dr. Valeriu Neaga”, ca urmare a unei hotărârii a majorității maximafiliștilor de prestigiu din România, întruniți la Sibiu, cu ocazia expoziției filatelice Sibiu-Luxemburg, când cele două orașe au fost Capitale europene ale culturii.
Pentru aniversarea acestor două evenimente memorabile a fost realizată o medalie jubiliară, având pe avers efigia doctorului Valeriu Neaga iar pe revers sigla SRMDVN, machetată de ing. Mihai Ceucă. 
avers medalie jubiliară
revers medalie jubiliară

În semn de prețuire și recunoaștere a meritelor în susținerea activitații dedicate afirmării și dezvoltării maximafiliei românești și europene, Consiliul director al SRMDVN a conferit aceasta medalie, însoțită de un certificat personalizat, unor maximafiliști din România și din Cipru, Franța, Italia, Luxembourg, Rep. Moldova și Olanda. Inițiativa a fost pe larg apreciată atât în țară cât și în străinătate. Spicuim câteva dintre mesajele primite de la mari personalitați ale maximafiliei mondiale pe adresa președintelui SRMDVN, general de brigadă (r) Vasile Doroș:
Jos Wolff, Luxembourg, președinte de onoare al Federației Internaționale de Filatelie (FIP), membru de onoare al SRMDVN: Astăzi am primit Medalia jubiliară. Vă mulțumesc din toată inima, pentru că este o mare onoare pentru mine și această medalie va avea un loc de onoare în biblioteca mea. Vă rog să acceptați, domnule Doroș, expresia sentimentelor mele distinse”.
 Rosario D’Agata, Italia, preșdinte al Asociației Italiene de Maximafilie, membru activ al SRMDVN: „Acum am primit medalia pe care mi-ați trimis-o. Sunt foarte fericit și mulțumesc Maximafiliei române din care sunt onorat să fac parte. Multumesc! m-ați coplesit”.
Anny Boyard, Franța, ex-președintă a asociației Les Maximaphiles Français”, membră de onoare a SRMDVN: Va trimit fotografia făcută cu ocazia înmânarii medaliilor în cadrul Adunarii generale a asociației noastre (n.n. Paris, 2 decembrie 2017). Vă mulțumim cu toții în mod deosebit. Suntem fericiți”.
de la stânga: Nicolas Cuzol, președinte al Les Maximaphiles Français”, Pascal Bandry, vicepreședinte, Anny Boyard, vicepreședinte.
Pascal Bandry, Franța, membru în biroul Comisiei de maximafilie a FIP: „Tocmai m-am întors de la Paris unde mi-a fost înmânată Medalia jubiliară. Sunt foarte emoționat și recunoscător și țin să vă mulțumesc cu toata sinceritatea. Primiți sentimentele de prietenie ale Franței față de membrii asociației voastre”.
Activitatea SRMDVN s-a remarcat și prin organizarea unor expoziții de nivel european, unele ca premiere mondiale prin alegerea locațiilor (Arena Mall și Catedrala Sf. Petru și Paul” din Bacău și Sediul Primariei Sibiu), precum și prin înalte distincții obținute de membrii acesteia la expoziții mondiale și campionate europene de maximafilie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu