MAXIMAFILIA ROMÂNEASCĂ DIN NOU ÎN DOLIU

 ..................................................................................................
DR. IOAN DANILIUC S-A MUTAT LA CELE VEȘNICE

A mai plecat la întâlnirea cu colegii mutați deja pe Tărâmul celor veșnice, unul dintre maximafiliștii de renume, doctorul IOAN DANILIUC.
În lucrarea s-a „Maximafilia în România” (editura AXA Botoșani, 2008) își mărturisea viața și activitatea după cum urmează:
„S-a născut la 18 februarie 1948 în orașul Suceava. După absolvirea liceului „Ștefan cel Mare” din localitate a urmat cursurile Școlii Tehnice Sanitare din Iași iar în perioada 1968 – 1974 pe cele ale faculțății de Medicină Generală și ale Institutului Medico-Militar din București.
Activitatea filatelică organizată a început-o în anul 1960, când a devenit membru al Filialei Suceava a AFR  unde a rămas ca membru cotizant până în 1974. Din acest an a activat în cadrul AF Vrancea ca membru al cercului filatelic „Unirea” din Focșani, deținând funcțiile de membru al comitetului de conducere și apoi secretar al acestei asociații.
Mutat la București în 1988, s-a transferat ca membru al cercului „Bucur” din cadrul AF din București, un an mai târziu fiind ales în comitetul de conducere al acestei structuri. În anul 1990 devine membru supleant al Societății Române de Filatelie Tematică și Maximafilie, structură în care deține funcția de secretar și apoi de președinte. Din 1996 până la finele anului 2007 a fost președintele Comisiei de Maximafilie a FFR. În anul 2000 afost ales în funcția de secretar general al AFR și membru al Colegiului de redacție al revistei „Filatelia”, funcții pe care le-a deținut până în anul 2006.
La congresul FIP de la Madrid din anul 2000 a fost ales membru al Biroului Comisiei de Maximafilie din FIP unde a activat până în anul 2004.
În anul 2007 și-a înscris numele pe lista fondatorilor SRMDVN cu sediul la Bacău, sub președinția generalului Vasile Doroș, ocupând funcția de vicepreședinte. Concomitent, a fost membru al Asociației „Les Maximaphiles Français” și al `Asociației Italiene de Maximafilie”.
Indiferent din ce structură a făcut parte, numele doctorului Ioan Daniliuc se regăsește în cataloagele și documentele majorității manifestărilor filatelice din ultimii 30 de ani.  În calitate de membru al comisiilor de organizare, membru sau președinte de juriu, semnatar al unor articole de specialitate, expozant sau machetator de ștampile și materiale ocazionale, amprenta prezenței sale în peisajul filatelic românesc și în cel european, este evidentă și recunoscută.”
Înmormântarea regretatului nostru prieten dr. IOAN DANILIUC va avea loc vineri 18 august 2017 la orele 1100 la Cimitirul Ghencea 3, autobuz 185 (traseu Ghencea/13 Septembrie/Brașov/stație în fața cimitirului).
Colegii filateliști care l-au cunoscut și cu care a colaborat îi vor păstra o veșnică amintire!
Dumnezeu să-l odihnească!

+ + + + + + + + + + + + + +
Mesaj de condoleanțe din parte prietenilor de la 
„Les Maximaphiles Français”:




Mes très chers amis roumains,
Je viens de découvrir le faire part de décès de notre ami le Dr Ioan Daniliuc.
Je suis très triste et je vous adresse à tous sa famille et vous ses bons amis mes très sincères condoléances attristées et celles des Maximaphiles Français.
Nous perdons là un grand maximaphile et un ami de grande culture et d'une courtoisie indéniable. sa personnalité restera dans notre mémoire à jamais et dans l'histoire de la maximaphilie ... un souvenir de bonnes  relations franco-roumaines et si amicales.
Je vous embrasse tous mes amis.
Bien amicalement 
Anny Boyard









Mesaj de condoleanțe din partea
colegilor maximafiliști italieni:
Dear friends,
the Italian Maximafily partecipates to the sorrow for the death of Mr.Daniliuc and he will be remembered on the next our journal of December.
Rosario D'Agata

A.I.M.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu