INVITATIE LA UN SIMPOZION VIRTUAL

Colegul nostru de asociatie, domnul av. Leon Iancovici a lansat în discutie o temã incitantã: “Ilustrate maxime realizate cu timbre postale personalizate”. Tema a constituit subiect de dezbatere anterioarã si pentru maximafilistii din alte tãri si a fost pe agenda de lucru a sedintei Comisiei de maximafilie a FIP desfãsuratã la Lisabona în anul 2010. Deoarece concluziile discutiilor nu au fost încã definitivate si tema este de actualitate, invitãm cititorii sã participe la un « simpozion virtual » exprimând puncte de vedere personale. In perspectiva de lucru a SRMDVN poate figura si organizarea unui simpozion real pentru cristalizarea ideilor expuse de cititorii blogului.

14 comentarii:

  1. In pregatire pentru Lisabona 2010, dl.Constantourakis mi-a cerut lamuriri si imagini despre timbrele personalizate (mai ales din SUA). I-am raspuns cu placere, si i-am trimis si imagini cu ilustratele mele maxime trimise individual, ca niste vederi prin posta in 2007 dlui.Ghiata-Melnic, cu timbrele pe care le-am creat pentru dansul la zazzle, endicia si stamps.com.
    Stimate Dle.Leon, dl.Teodor v-a spus ca a primit 15 din 16 IM expediate de mine, dar poate ca n-a specificat ca tirajul nu e de 16. Fiecare din cele 16 este unica in configuratie - diferite vederi, cu diferite timbre personalizate.
    M-ar bucura sa creeze si altii, pe tot globul, ceea ce le doreste inima, pentru colectia lor si a partenerilor lor. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru mine este o tema filatelica MAXIMUM de incitanta. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Stimati colegi maximafilisti, vad ca website-ul dvs. are doar 56 de vizitatori, deocamdata, conform contorului afisat.
    Vreau sa facem un mic experiment.
    Voi dedica un blogpost pentru popularizarea site-ului acesta, si poate ca veti primi noi vizitatori, referiti de blogul meu, fie ca ei inteleg romaneste, fie ca nu. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru a discuta serios despre folosirea marcilor personalizate pentru realizarea ilustratelor maxime trebuie sa determinam Posta Romana sa iasa din amorteala si sa puna in functiune serviciul respectiv. Altfel ne amagim, pentru ca este utopic sa credem ca ne putem limita la serviciile zazzle, endicia si stamps.com. Timbrele create astfel probabil ca nu pot fi folosite in Romania, si eu cred ca discutia initiata trebuie sa aiba in vedere maximafilia romaneasca.
    Si aici vine durerea mare. "Dorincard" a remarcat foarte corect ca websiteul acesta are foarte putini vizitatori. Nici nu poate fi altfel atat timp cat este neinteresant.
    Fara suparare stimati colegi in ale filateliei, dar sunt extrem de dezamagit de informatiile pe care gasiti de cuviinta sa ni le dati noua celor cu mai putine posibilitati in domeniu.
    Nimic despre realizarile SRM, dar ne intoxicati cu piesele facute de Romfilatelia. Bine ca le prezentati dupa luni bune de la aparitie.
    Dorim sa vorbim despre folosirea timbrelor personalizate, dar nu folosim cum trebuie marcile "clasice" pentru realizarea maximelor, fiind bombardati sistematic cu non-valori filatelice scoase pe piata de Romfilatelia sub denumirea de "carti postale maxime".
    Inchei cu dorinta de a afla parerea SRM asupra maximelor oficiale romanesti (ma refer la cele realizate de Romfilatelia) puse in circulatie in luna septembrie 2011.
    Cu stima si speranta in mai bine,
    A. Mateescu

    RăspundețiȘtergere
  5. Stimate domnule Mateescu,
    vã respect pãrerile dar, vã declar cã nu avem aceeasi interpretare a notiunii de blog.
    Nu voi da curs provocãrilor lansate de Dumneavoastrã; vã rog totusi, sã-mi spuneti care este pãrerea despre timbrele personalizate si despre posibilitatea utilizarii lor pentru CM, fãcand abstractie de tara unde sunt emise. Problema este de fond!
    Multã sãnãtate si bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  6. Stimate Domnule Ceucă,
    Interesul meu în domeniul maximafiliei este să realizez / procur ilustrate maxime de calitate.
    Ca urmare, este de la sine înţeles că acceptarea folosirii timbrelor personalizate pentru realizarea maximelor ar fi un pas mare înainte, ţinând seama de prea mulţii paşi înapoi făcuţi în ultimii ani de maximafilia românească. Nu detaliez ideea, pentru că nu doresc să credeţi, din nou, că vă provoc în vreun fel.
    Aşadar, folosirea timbrelor personalizate pentru realizarea IM ar fi extrem de utilă pentru simplul motiv că oferă posibilităţi, aproape nelimitate, de a obţine, relativ simplu şi -poate - la preţuri neprohibitive, elementul de bază necesar unei maxime.
    Să nu uităm că uneori aşteptăm timp îndelungat, chiar ani, până când instituţiile oficiale ale statului emit timbrul care ne-ar trebui. Nici n-ar putea să fie altfel, pentru că dorinţele/ cerinţele noastre sunt atât de diverse! Timbrele personalizate ar completa eforturile acestor instituţii şi ar mulţumi pe toţi realizatorii de cărţi poştale maxime.
    De asemenea, prin folosirea timbrelor personalizate, pentru mine cel puţin, "algoritmul" de realizare a unei IM s-ar schimba radical. Mai întâi ar trebui să procur/confecţionez cartea poştală ilustrată, să stabilesc ce ştampilă voi folosi şi….să comand timbrul de care am nevoie. Sunt şanse mari ca primii doi paşi să se şi inverseze adică: găsesc ştampila (anunţată pe internet), obţin ilustrata şi timbrul. În prezent aştept să fie pusă în circulaţie o nouă emisiune filatelică, după care începe “alergătura”. Ca să nu mai spun că, uneori, timp de cinci ani căutăm cu frenezie ilustrata şi ştampila potrivite pentru câte un timbru care se înscrie în tematica favorită.

    Domnule Ceucă am dat curs ,cu plăcere, solicitării Dumneavoastră de a vă comunica părerea mea asupra acestei probleme, cu toate că nu prea îmi este clar la ce ar putea folosi ea. Mai profitabil ar fi fost, poate, să avem postat punctul de vedere al iniţiatorului simpozionului virtual sau al unui maximafilist care chiar a beneficiat de avantajele unui asemenea sistem şi poate să ne spună lucruri mai concrete. Eu am făcut aici teorie, pentru că îmi lipseşte practica în domeniu. Ce bine ar fi să apuc ziua în care voi putea să mă bucur de propriile timbre. Care vor fi unice. Sau UNIKAT cum foarte frumos “Dorincard” a scris pe blogul personal.
    Şi totuşi, dacă se vor adopta reglementările care vor permite folosirea timbrelor personalizate în maximafilie, cum se va schimba situaţia pentru cei ce doresc să
    realizeze IM în România?
    ************
    În ceea ce priveşte prima parte a comentariului Dumneavoastră, postat la data de 6 octombrie, trebuie să vă dau dreptate. Nu cunosc mare lucru despre ce ar trebui să conţină un blog.
    Ca urmare, în neştiinţa mea am crezut că acest blog este creat pentru SRM şi de aceea am cutezat să vă solicit o informare mai completă asupra acţiunilor acestei societăţi în domeniul maximafiliei. La urma urmei, gândeam eu, SRM reprezintă interesele colecţionarilor români de cărţi poştale maxime, chiar şi a celor ce nu sunt membri ai societăţii mai sus amintite.
    Oricum, poate ar fi bine să iniţiaţi şi o discuţie / simpozion despre starea maximafiliei din România şi cum putem s-o îmbunătăţim. Chiar s-o resuscităm. În acest context ar fi abordată, fără îndoială, şi problema ştampilelor personalizate. Şi poate că ar fi fost şi mai multe intervenţii din partea maximafiliştilor. Nu vă întrebaţi de ce, într-o perioadă relativ lungă, numai două persoane au adăugat comentarii pe acest subiect? Chiar dacă una din ele (adică eu) nu s-a referit la temă. Dar dovedeşte că îmi pasă.
    Abia atunci, după părerea mea, SRM ar începe să-şi îndeplinească una din misiuni.

    În încheiere, vă asigur că prin postarea mea anterioară nu am vrut să vă provoc în niciun fel. Aş fi dorit să nu ne ascundem în spatele „principiilor” şi să ne facem că nu vedem ce se întâmplă cu maximafilia românească. Poate se întâmplă lucruri bune de care, însă, nu am aflat. Încă.
    Cu stimă.
    A. Mateescu

    RăspundețiȘtergere
  7. Va multumesc pentru punctul de vedere exprimat! Deoarece nu intentionez sa folosesc blogul ca scena de dispute filatelice, voi incerca sa port un dialog cu Dvs. prin intermediul e.mailului.
    Multã sãnãtate si bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  8. Dragii mei colegi maximafilisti din tara mea natala,

    Cred ca pot contribui cu informatii utile, verificate in practica.

    De ce nu adopta Posta Romana serviciul de timbre personalizate?
    Ce se asteapta?
    Sunt zeci de tari (cred ca peste 60 acum) unde deja se poate.
    Nu sunt bani? Dar Posta Moldovei, din cea mai "bogata" tara a Europei, cum a putut? Cum?
    Pana sa se miste Posta Romana, va recomand sa apelati la Posta Moldovei pentru obtinerea de timbre personalizate care va trebuie. Probabil sunt cele mai ieftine din toate tarile din sfera aceasta.
    Colaborati cu prietenul meu Gheorghe Plugari, din Moldova, care a machetat multe timbre personalizate, inclusiv cu subiecte nepermise in SUA (timbre cu Marie Curie, pentru care eu as avea nevoie de aprobarea proprietarilor drepturilor intelectuale ale Mariei, etc.): http://moldphila.com/
    In al doilea rand, as recomanda Postei Romane sa colaboreze cu Zazzle.com, ca sa faca o galerie publica de vanzare pe website la toate machetele de timbre personalizate romanesti machetate vreodata, de oricine din lume.
    In afara de Austria, cred, care mentine asa o galerie, doar Zazzle, din cate stiu, ofera asa ceva.
    (Aproape?) toate celelalte servicii, din alte tari, te lasa doar sa machetezi, sa cumperi in aceeasi sesiune online, si gata! A disparut definitiv creatia ta de pe website. Daca vrei sa cumperi din nou, sau sa cumpere altcineva, trebuie sa machetezi din nou!
    Uitati-va la zazzle, cum mentine online tot ce am creat eu, disponibil de vazut si de cumparat de catre oricine (dar se expediaza doar la adrese din SUA si Canada):
    http://www.zazzle.com/dorinco*/stamps

    Dle. Mateescu, va rog sa ma contactati dorindorinco AT gmail.com.
    La fel, oricine e interesat sa obtina timbre personalizate.
    Pot oferi informatii gratis, si pot oferi si servicii platite, daca trebuie sa muncesc cateva ore pentru un proiect mai complex. Am facut deja asta, pentru clienti din cateva tari si continente - toti au fost incantati de rezultate!

    Dpdv maximafil, acum pot oferi totul personalizat: 1) timbre personalizate din vreuna din tarile participante, cu subiectul dvs. preferat, daca e permis; 2) vederi ilustrate personalizate (de la zazzle, winkflash, etc.); 3) stampilare ingrijita, de mana, cu stampilator (?) Mailer's Postmark Permit (doar pentru timbre americane); 4) stampilator MPP cu desen tematic, de ex. http://s289.photobucket.com/user/dorincard/media/8ed8b8b0-9856-456d-a1f8-7c69742fd0f5.jpg.html. Practic, va pot obtine (dar costa!) stampilator sau doar stampilare MPP cu orice tematica. http://s289.photobucket.com/user/dorincard/media/World%20collections/United%20States/img107.jpg.html

    RăspundețiȘtergere
  9. Corectare: Gheorghe Plugaru, nu Plugari.

    RăspundețiȘtergere
  10. Un exemplu de carte maxima cu timbru personalizat, creata in 2011, si pe care am listat-o azi la eBay: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=201037187372

    RăspundețiȘtergere
  11. Alt exemplu, cel mai romanesc din cate am :) , si despre care dl.Ceuca a avut amabilitatea sa vorbeasca anterior in acest blog si la Facebook: http://i289.photobucket.com/albums/ll201/dorincard/img016.jpg "Mihai Eminescu, the greatest Romanian poet!
    This is a very rare and unusual, personalized maximum card, postmarked with a Sterling 20164, Virginia, USA day cancellation on October 13, 2012. This is 1 of 8 maxicards, so far; I still have 2 more to make.
    But anyway, even those 8 are not identical, since I have used postmarks from several post offices, in different ZIP codes.
    The postcard for the maxicard is a custom postcard that I designed at Zazzle, back and front.
    The personalized stamp that I designed at endicia (since Zazzle refused to approve the design) was ordered in only 1 sheet of 20 stamps, so that's the definitive worldwide print run at this denomination, 45 cents.
    I sold 10 of the stamps to a collector in Romania, and I reserved the other 10 stamps for creating maximum cards.
    My second image shows 4 of these maxicards.

    This is a great addition to collections of (personalized/personalised) stamps, postcards, postmarks, Mihai Eminescu, Romania, Moldova, USA, personalities, poets, writers, journalists, endicia, zazzle, etc." http://www.ebay.com/itm/201038919772?ssPageName=STRK:MESELX:IT&_trksid=p3984.m1555.l2649

    RăspundețiȘtergere
  12. Carte maxima (sau e mai bine "ilustrata maxima"?) cu ursul panda: http://www.ebay.com/itm/201039918722?ssPageName=STRK:MESELX:IT&_trksid=p3984.m1555.l2649 "This is a UNIQUE (1 of 1, in this exact configuration) personalized maximum card/maxicard, franked with a Zazzle personalized stamp, circulated as a postcard in the process, postmarked with a Washington, D.C. spray-on inkjet cancellation in 2008.
    I went to the nearest post office to the National Zoo in Washington, D.C., to get a nice, circular handcancel on my "maximum card to be sent as a postcard".
    The supervisor refused: "I ain't gonna do no handcancel!!!", to quote him exactly.
    But providing "philatelic hand-back", on-demand at the counter, is in his job DUTIES.

    So...I had to drop my items in the mailbox.
    That's why they ended up with a barely visible spray-on inkjet cancellation from the Automated Postal System, on the glossy postcard and the glossy Zazzle stamp.

    I have designed at Zazzle this giant panda personalized stamp in 2007, and I ordered only 1 sheet of 20 stamps.
    If you want only the Zazzle personalized stamp, check my other listings here, or contact me.

    This is a great addition to collections of (personalized/personalised) stamps, postcards, postmarks, USA, China, zazzle, giant panda, bears, carnivores, mammals, etc."

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce e nou? Dl.Mateescu m-a contactat (nu?) si postam amandoi in grupul meu de maximafilie la Facebook. Intre timp am vandut si alte ilustrate maxime cu timbre personalizate, la eBay si delcampe.net. N-am avut timp sa creez altele, avand materialul filatelic "in curs de reorganizare logistica". Alte comentarii, intrebari, propuneri? http://www.delcampe.com/status.php?&tab=sell&page=04&language=E&sort=date_end&showImages=Y#StatusContent

    RăspundețiȘtergere
  14. Crater Lake, USA. http://i289.photobucket.com/albums/ll201/dorincard/World%20collections/United%20States/USA789.jpeg

    RăspundețiȘtergere